Έκκληση στους δανειολήπτες να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση

0
9

Έκκληση προς τους δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές να ενταχθούν στην νέα ρύθμιση έως τις 30 Απριλίου 2020 απηύθυνε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας παρουσιάζοντας στοιχεία που δείχνουν ότι το σχετικό ενδιαφέρον παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Ο υπουργός Οικονομικών αποκρούοντας παράλληλα την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι «η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών υποστήριζε ότι οι πλειστηριασμοί είναι σημαντικοί για οικονομικούς, αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους».

«Εμείς κάνουμε έκκληση προς τους πολίτες να μπουν στην πλατφόρμα και να αξιοποιήσουν την ρύθμιση. Να πάρουν την προστασία όπως την νομοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση και βελτίωσε η σημερινή. Δεν είμαστε ευχαριστημένοι απο την έως τώρα πορεία. Συνολικά, 273 πολίτες έχουν αποδεχθεί την συνολική πρόταση. Πριν από 4 εβδομάδες ήταν 124. Δεν είναι το ποσοστό που θέλαμε αλλά φαίνεται ότι αρχίζει η κοινωνία και το τραπεζικό σύστημα να κινείται προς αυτή την κατεύθυνση” είπε ο κ. Σταϊκούρας για να συνεχίσει «εντός του πρώτου εξαμήνου του έτους θα προχωρήσουμε σε ολιστική προσέγγιση για ενιαίο σύστημα προστασίας. Σήμερα έχουμε 8 διαφορετικά συστήματα προστασίας. Πρέπει να έχουμε ενιαίο σύστημα προστασίας με 2η ευκαιρία για νοικοκυριά και επιχειρήσεις και καμία προστασία για στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Πέραν αυτών ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι παρατηρείται δυναμική επιτάχυνση της ελληνικής οικονομίας στοιχείο που δημιουργεί αισιοδοξία για επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης μεγαλύτερων από τους εκτιμώμενους. Τόνισε ωστόσο ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης είναι να περάσει η βελτίωση του κλίματος στο κάθε νοικοκυριό. «Το ερώτημα είναι αν έχει περάσει η βελτίωση στην πραγματική οικονομία και στο πορτοφόλι κάθε πολίτη. Υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει γίνει αλλά η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι είναι επαρκές» είπε για να προσθέσει ότι ετοιμάζεται περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here