Tα 9.000 ευρώ που “πήρε” ο Ηλίας Καντάς…. Η Δικαιοσύνη και ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Β.

0
262

Είναι γνωστή σ’ όλους η περίφημη αναφορά του προέδρου της Ε.Π.Σ.Β. στην περσινή Τακτική Γενική Συνέλευση, με την δήλωση – αναφορά του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης ότι δήθεν το μέλος της διοίκησης της Ε.Π.Σ.Β. Ηλίας Καντάς, έχει πάρει χρήματα από την Ενωση, αφήνοντας υποννοούμενα ότι έλαβε αυτά παράνομα.

Το γεγονός είχε καλύψει με εκτενές ρεπορτάζ η εφημερίδα μας, που είχε καλύψει τη Γενική Συνέλευση, στο φύλλο της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου 2019 με τον τελευταίο να κατηγορεί ευθέως τον πρώτο για κοινό υβριστή και συκοφάντη.

Ηταν φυσικό επόμενο ο Ηλίας Καντάς να καταθέσει μήνυση σε βάρος του προέδρου της Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να προστατέψει την τιμή και υπόληψή του από κακόβουλες και μεθοδευμένες ενέργειες. Να θυμήσουμε ότι ο Ηλίας Καντάς κατηγόρησε τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης για μεθοδευμένη κίνηση προκειμένου να υπερψηφισθεί ο Οικονομικός Απολογισμός της διοίκησης της Ε.Π.Σ.Β. για το έτος 2018 και πιστεύει ότι το κατάφερε αλλά λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο.

Οι μάρτυρες

Στη μηνυτήρια αναφορά του Ηλία Καντά αναφέρονται με ονοματεπώνυμο πρόσωπα που παρευρίσκονταν στη Γενική Συνέλευση αφού η δήλωση – αναφορά ότι δήθεν ο Ηλίας Καντάς πήρε 9.000 ευρώ από την Ε.Π.Σ.Β. έγινε από μικροφώνου και ακούσθηκε πεντακάθαρα όχι μόνο μέσα στην αίθουσα αλλά και εκτός αυτής και επομένως κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν …άκουσε.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι τελείωσε η προκαταρκτική εξέταση, κλήθηκαν και κατέθεσαν μάρτυρες και σύντομα θα γίνουν γνωστές οι καταθέσεις τους. Η αναφορά γίνεται γιατί από ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες προκύπτει ότι κάποιοι κατέθεσαν ότι στη Γ.Σ. ειπώθηκαν δήθεν πολλά μεταξύ των δύο ανδρών, ίσως με στόχο να μην πάρουν το μέρος κανενός. Η τακτική αυτή είναι επικίνδυνη για όποιον την επέλεξε αφού η αλήθεια είναι μόνο μία.

Να θυμίσουμε ότι ήταν μία ήρεμη χωρίς εντάσεις Γενική Συνέλευση με τους δύο άνδρες με ήρεμο τρόπο να εκθέτουν τις απόψεις τους, και αυτό ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια και είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι κάποιοι μάρτυρες κατέθεσαν ότι δήθεν ειπώθηκαν …πολλά!!!

Η αλήθεια

Ασχετα από τις καταθέσεις των μαρτύρων που κλήθηκαν, η αλήθεια προκύπτει από την πρακτικογράφο της Γ.Σ. και στην προκειμένη περίπτωση την υπάλληλο της Ε.Π.Σ.Β., τον ίδιο τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης αλλά και από τους τρεις γραμματείς που εκλέχθηκαν για έλεγχο της ορθότητας των πρακτικών σύμφωνα με το Καταστατικό της Ε.Π.Σ.Β. Επειδή στα ΠΡΑΚΤΙΚΑ της Γενικής Συνέλευσης αναγράφεται με περίσσια σαφήνεια το γεγονός, επειδή τα πρακτικά υπογράφονται από τον ίδιο τον μηνυόμενο πρόεδρο της Γ.Σ. και επειδή οι τρεις γραμματείς με την υπογραφή τους βεβαιώνουν το γεγονός, η προσωπική μας εκτίμηση είναι ότι η αλήθεια προκύπτει από τα πρακτικά και επομένως δεν θα είναι παράξενο να έχουμε ψευδορκίες στην περίπτωση που κάποιος μάρτυρας έχει επιχειρήσει να “καλύψει” τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης.

Ρωτήσαμε τον μηνυτή Ηλία Καντά για το γεγονός ο οποίος μας δήλωσε: «Δεν είχα καμιά άλλη επιλογή παρά μόνο την προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προστατέψω την τιμή και υπόληψή μου καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του συκοφάντη μου. Ο ίδιος ομολογεί και παραδέχεται το γεγονός και οφείλει να προσκομίσει στη Δικαιοσύνη και παραστατικά και στοιχεία, που δήθεν έχει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και είμαι βέβαιος ότι η αλήθεια θα λάμψει αφού τονίζω για μία ακόμη φορά ότι στα 30 και πλέον χρόνια που ασχολούμαι με τα διοικητικά της Ε.Π.Σ.Β. δεν πήρα ούτε ένα λεπτό ακόμη και σε περιπτώσεις που δικαιούμην νόμιμη αποζημίωση. Επειδή θέλω να είμαι ξεκάθαρος σε περίπτωση που προκύψει ψευδομαρτυρία προκειμένου να επιχειρηθεί η προστασία του συκοφάντη μου, δεν θα διστάσω να ζητήσω την ποινική δίωξη όσων με τις καταθέσεις τους επιχείρησαν να καλύψουν τον συκοφάντη μου».

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Εισαγγελέας έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτα τον έλεγχο των οικονομικών πεπραγμένων της Ε.Π.Σ.Β., για το 2017 ορίζοντας πραγματογνώμονα και είναι βέβαιο ότι η έρευνα θα συνεχισθεί και για τα επόμενα έτη 2018 και 2019 και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις. Από τον Εισαγγελέα δεν ξεφεύγει κανείς όσο ψηλά κι αν βρίσκεται. Αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η απόφαση του κ. Εισαγγελέα για τα 9.000 ευρώ και για τις όποιες εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε.

ΠΗΓΗ ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here