Νότης Μαριάς σε εκδήλωση για το Δίστομο: Ο αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνεχίζεται

0
61

Ο αγώνας για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις συνεχίζεται ακόμη πιο αποφασιστικά επισήμανε σε παρέμβασή του στη χθεσινή διαδικτυακή εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο ΔιστόμουΑράχοβαςΑντίκυρας για τα 76  χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 10 Ιουνίου 1944.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ζητώντας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει άδεια για την εκτέλεση της αμετάκλητης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς που δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου.

Κατόπιν  ο Νότης Μαριάς κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εγγραφή των Γερμανικών Αποζημιώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό και να τιτλοποιήσει το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο. Με τις ενέργειες αυτές θα αυξηθεί η πίεση στο Βερολίνο και θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων, την εξόφληση του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου, την καταβολή των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των κλαπέντων από τους ναζί αρχαιολογικών μας θησαυρών.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει να χαθεί  ούτε μια μέρα και οφείλει άμεσα να προχωρήσει στη νομική διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων προσφεύγοντας στο αρμόδιο διεθνές δικαστικό φόρουμ κατέληξε ο Νότης Μαριάς.