Προσκλητήριο εθελοντών από το Δ. Αλιάρτου-Θεσπιέων

0
33

Ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για το επετειακό έτος των 2.500 χρόνων από την ιστορική  Μάχη των Θερμοπυλών, στην οποία, εκτός των 300 γενναίων Σπαρτιατών, πολέμησαν και έπεσαν και 700  Θεσπιείς, πιστοί στα ιδανικά της ελευθερίας, ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων προγραμματίζει τιμητικές εκδηλώσεις στην κοινότητα Θεσπιών.

Η πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα κατά της διάδοσής του, μπορεί να ακύρωσαν εκδηλώσεις για την επέτειο αυτή, όμως ο Δήμος προετοιμάζει:

  1. Το νυχτερινό υπερμαραθώνιο 102 χιλιομέτρων ΘΕΣΠΙΕΣ –ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ  1-2 Αυγούστου
  2. Διήμερο εκδηλώσεων ( διαλέξεις- μουσικοθεατρική εκδήλωση), 11 -12 Αυγούστου .

Σύμφωνα με το δήμαρχο Γιώργο Ντασιώτη, η διοργάνωση αυτών των εκδηλώσεων αφορά “την ιστορική μνήμη και το τιμητικό μας χρέος απέναντι στους 700 ήρωες που ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ έπεσαν στις Θεμοπύλες και πέρασαν για πάντα στην ιστορία, ενώ απαιτούν ιδιαίτερη και επίπονη εργασία για την επιτυχία τους.

Στοιχειώδης υποχρέωση όλων μας είναι η εθελοντική μας δράση για τη στήριξη των εκδηλώσεων μνήμης τους. Για το λόγο αυτό απευθύνω στους Συλλόγους (γυναικών, πολιτιστικούς, αθλητικούς, κτλ) και στους πολίτες”.

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Τη Δευτέρα 29-6-2020 και ώρα 7.00 μμ, στο Δημοτικό κατάστημα Θεσπιών, για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων.

Στη συνάντηση θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες, κατά της διάδοσης του κορονοϊού, ενώ σε περίπτωση αυξημένης προσέλευσης θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Καταστήματος (πρώην Δημαρχείο).