Κατανομή πρόσθετων πόρων στις Ομάδες Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) CLLD/LEADER από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φ. Σπανό για τις επενδυτικές ανάγκες στις περιοχές LEADER

0
19

Kατανομή πόρων ύψους 3.450.000€ απεφάσισε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, στις ΟΤΔ LEADER για να καλυφτούν οι ανάγκες των επενδύσεων, στις περιοχές που εφαρμόζεται το πρόγραμμα CLLD/LEADER. Οι πόροι αυτοί προέρχονται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 και εκχωρήθηκαν από το ΥΠΑΑΤ στις ελληνικές περιφέρειες, ειδικά για την κάλυψη επενδύσεων στην ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ  ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ.

Στην ΟΤΔ ΟΑΣΕ κατανεμήθησαν πόροι ύψους 300.000€ Δημόσια Δαπάνη και έρχονται να προστεθούν στο αρχικό πρόγραμμα CLLD/LEADER της περιοχής που ήταν 3.950.000€. Μετά και από αυτήν την κατανομή, το Πρόγραμμα της ΟΤΔ ΟΑΣΕ για την περιοχή Παρνασσού-Οίτης ανέρχεται συνολικά σε 4.250.000€ Δημόσια Δαπάνη, αρκετά σημαντικό για το μικρό μέγεθος της περιοχής (15.000 κάτοικοι).

Εντός των ημερών θα δημοσιευτεί η 2η Προκήρυξη του προγράμματος CLLD/LEADER της ΟΤΔ ΟΑΣΕ, και με τους πρόσθετους πόρους της Περιφέρειας στο Τοπικό Πρόγραμμα LEADER,  θα στηριχτεί περαιτέρω το επενδυτικό  ενδιαφέρον στην περιοχή  Παρνασσού & Οίτης.

Ταυτόχρονα τα υψηλά ποσοστά ενισχύσεων του προγράμματος LEADER (στην 2η προκήρυξη της ΟΤΔ ΟΑΣΕ οι ενισχύσεις θα φτάσουν μέχρι 65%) θα αναθερμάνουν το  επενδυτικό ενδιαφέρον, δημιουργούν νέες προσδοκίες και κινητικότητα στους νέους στις γυναίκες και στους μικρούς παραγωγούς στην περιοχή για δουλειές και ανάπτυξη μικρών επιχειρηματικών μονάδων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here