Απολογισμός και δράσεις για την αποκατάσταση των υποδομών στην Π.Ε. Εύβοιας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

0
10

Με κύριο θέμα τις φυσικές καταστροφές που έλαβαν χώρα εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων στις 9 Αυγούστου 2020, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών και με όλα τα μέτρα προστασίας από τον Covid-19 , η 8η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στην πόλη της Χαλκίδας.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Χαλκιδέων και Διρφύων -Μεσσαπίων, καθώς και οι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου Εύβοιας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου π.τ. Εύβοιας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Εύβοιας – Βοιωτίας, οι οποίοι αναφέρθηκαν τόσο στη συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τους φορείς πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την καταστροφή, όσο και στις διεκδικήσεις που πρέπει να γίνουν προς όφελος των πολιτών.

Παρών στη συνεδρίαση ήταν και ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ευθύμης Λέκκας, ο οποίος ανέλυσε το πρωτοφανές, όπως το χαρακτήρισε, φαινόμενο με αντικειμενική και επιστημονική προσέγγιση, καθώς και την πρόταση ενός ερευνητικού έργου, με στόχο την καταγραφή κινδύνων και την σύνθεση προτάσεων για τη στρατηγικού επιπέδου αντιπλημμυρική προστασία στην περιοχή.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η ένταξη 4 νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προϋπολογισμού 74,5 εκ. ευρώ, που αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών των υποδομών αρμοδιότητας της Περιφέρειας, των Δήμων Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων και του Δασαρχείου Χαλκίδας.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here