Βοιωτία: Η 8η αγωνιστική θα κρίνει πολλά…

0
410

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η 8η αγωνιστική με αρκετούς αμφίρροπους αγώνες αλλά και με ξεκάθαρα φαβορί αφού αρκετά παιχνίδια ανάλογα με το αποτέλεσμα ειδικά αυτή την αγωνιστική θα κρίνουν πολλά για την μετέπειτα πορεία των ομάδων.

Από τι στιγμή που ο πρωτοπόρος Υψηλάντης θα διατηρηθεί στην κορυφή το βλέμμα θα στραφεί στα Άσπρα Σπίτια όπου η άλλη πρωτοπόρος Ένωση θέλει τη νίκη απέναντι στον υπολογίσιμο Ελλοπιακό.

Αμφίρροπες συναντήσεις έχουμε στον Άγιο Θωμά, στη Θήβα και στη Δομβραίνα όπου κάθε αποτέλεσμα είναι ανοιχτό. Παναλίαρτος, Π.Α.Ο.Κ. και Μαυρομμάτι θεωρητικά λογίζονται ως φαβορί…

Όλοι οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι.

Π.Α.Ο.Κυριακίου – Επαμεινώνδας 

Έδρα “φρούριο” έχει ο Π.Α.Ο.Κ. Η ομάδα του Κυριακίου έχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στο γήπεδό του που τον έχουν κρατήσει ψηλά και θέλει να συνεχίσει το σερί αφού ποντάρει πολλά στην απόρθητη έδρα του. Ο Επαμεινώνδας στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές έχει πάρει δυο νίκες κι έχει ανέβει αγωνιστικά και ψυχολογικά μετά τις τέσσερις συνεχόμενες ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Φαβορί ο Π.Α.Ο.Κυριακίου

Προϊστορία: 2014-15  2-0

Ελικώνας – Κιθαιρώνας  

Στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές ο Ελικώνας μετράει μόλις μια νίκη. Η έδρα στην Δομβραίνα είναι μέχρι στιγμής “ευάλωτη” αφού έχουν χαθεί επτά βαθμοί (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 2 ήττες). Ο Κιθαιρώνας έχει μια ισορροπημένη αγωνιστική πορεία και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τον αντίπαλό του. Μάλιστα έχει πετύχει και δυο εκτός έδρας νίκες. Μάλιστα στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές μετράει τρεις νίκες και μια ήττα (στον Κεραυνό).

Εκτίμηση: Η αστάθεια του Ελικώνα δίνει το ελεφρύ προβάδισμα στον Κιθαιρώνα

Προϊστορία: —-

Κεραυνός – Κόκκινο 

Διατηρεί το αήττητο στην έδρα του ο Κεραυνός, εκεί όπου έχει πάρει τους δέκα από τους έντεκα βαθμούς στο πρωτάθλημα. Το Κόκκινο στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές έχει πάρει 10 βαθμούς με τρεις νίκες και ισοπαλία μέσα στον πρωτοπόρο Υψηλάντη και δείχνει ότι έχει ανέβει κατά πολύ αγωνιστικά.

Εκτίμηση: Αμφίρροπο παιχνίδι. Μέσα κάθε αποτέλεσμα

Προϊστορία: 2016-17  1-1 (β’), 2019-20  1-1

Παναλίαρτος – Παμβαγιακός 

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί. Ο Παναλίαρτος έχασε την κορυφή την προηγούμενη αγωνιστική μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Υψηλάντη. Μέσα στην Αλίαρτο έχει το απόλυτο με τρεις συνεχόμενες νίκες. Επτά συνεχόμενες ήττες ο Παμβαγιακός και ουραγός στον βαθμολογικό πίνακα χωρίς βαθμό ακόμα.

Εκτίμηση: Φαβορί ο Παναλίαρτος. Κάθε άλλο αποτέλεσμα θα προκαλέσει “τριγμό”.

Προϊστορία: 2014-15  0-1, 2017-18  4-0, 2019-20  3-0

Μαυρομμάτι – Νίκη Λαφ. 

Το Μαυρομμάτι βασίζεται πάντα στην έδρα του που το διατηρεί σχεδόν άνετα στην κατηγορία τα τελευταία χρόνια. Φέτος έχει δυο νίκες με πεντάρα (τον Παμβαγιακό) και τεσσάρα (τον Ελικώνα) ενώ έχει παραχωρήσει ισοπαλία στον Κεραυνό. Η νεοφώτιστη Νίκη στα δυο τελευταία παιχνίδια πήρε τους δυο πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα με δυο ισοπαλίες δείχνοντας ότι κάτι πάει να κάνει.

Εκτίμηση: Φαβορί το Μαυρομμάτι

Προϊστορία: 2015-16  1-1

Θήβα – Κυπάρισσος

Ισόβαθμες οι δυο ομάδες στην 10η θέση με 9 βαθμούς. Κι αν κανείς θα περίμενε κάτι τέτοιο ως φυσιολογικό για τη Θήβα δεν ισχύει το ίδιο και για τον Κυπάρισσο με μια μέχρι στιγμής απογοητευτική πορεία σε αναλογία βέβαια με αυτά που είχε ξεκινήσει και τους στόχους που είχε θέσει αλλά και το ρόστερ που διαθέτει. Σε αυτόν τον αγώνα η ομάδα της Αντίκυρας θα πρέπει να αποδείξει τι  μπορεί να κάνει από δω και πέρα. Η Θήβα κάλα τα έχει πάει μέχρι στιγμής έχοντας μια αγωνιστική ισορροπία. Προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες, οι δυο μάλιστα εκτός έδρας. Οι “βυσσινί” έχουν κερδίσει στην έδρα τους το Κόκκινο και έχουν “φρενάρει” με ισοπαλία τον Παναλίαρτο. Ο Κυπάρισσος “αγνοεί” την ισοπαλία αλλά έχει και τέσσερις ήττες κάτι που δεν το… περίμενε κανείς.

Εκτίμηση: Αμφίρροπο παιχνίδι. Περιμένουμε την αντίδραση του Κυπάρισσου αλλά η Θήβα ξέρει να παίζει ελεύθερα σε τέτοια παιχνίδια

Προϊστορία: 2018-19  3-3, 2019-20 δεν έγινε

Ένωση Α.Σ.Α. – Ελλοπιακός

Δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι άλλο η Ένωση εκτός από τη νίκη που θα την διατηρήσει στην κορυφή. Αν και εκτός έδρας έχει τέσσερις συνεχόμενες νίκες στα Άσπρα Σπίτια έχει χάσει τέσσερις βαθμούς (μια νίκη, δυο ισοπαλίες) στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει αλλά τα δυο ήταν ντέρμπι κορυφής (με Παναλίαρτο 2-2 και Υψηλάντη 1-1). Ο Ελλοπιακός είναι υπολογίσημη δύναμη και δεν πρέπει να υποτιμηθεί. Κι έχει “μαζέψει” και έντεκα βαθμούς με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Εκτίμηση: Φαβορί η Ένωση

Προϊστορία: 2019-20  5-0

Λεοντάρι –Υψηλάντης  0-3 α.α

Ο Υψηλάντης παίρνει ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς και περιμένει να δει αν θα είναι μόνος στην κορυφή ή θα συνεχίσει να “συγκατοικεί” με την Ένωση.

Η βαθμολογία

(σε 7 αγώνες)

Υψηλάντης———————-19-6——-20

——————————————————–

Ένωση—————————15-3——-17

Παναλίαρτος——————–11-7——-14

Π.Α.Ο.Κυριακίου—————12-6——-13

Κόκκινο—————————13-9——-13

——————————————————–

Κιθαιρώνας———————12-13——-12

Ελλοπιακός———————16-9———11

Κεραυνός————————13-6———11

Μαυρομμάτι———————17-20——-10

Κυπάρισσος———————12-7———-9

Θήβα——————————–4-5———-9

Λεοντάρι—————————-7-12——–7

Ελικώνας—————————5-11———7

——————————————————–

Επαμεινώνδας——————–4-11———6

Νίκη Λαφ.—————————4-17———2

Παμβαγιακός———————–4-26———0

* Ο Υψηλάντης έχει ένα παιχνίδι περισσότερο

** Το Λεοντάρι “αποχώρησε” από το πρωτάθλημα