Super League 2: Mονοί αγώνες για play offs και play out! Επίδομα από την ΕΠΟ

0
118

Δεν άλλαξε ο συσχετισμός ανόδου – Στην έξτρα διαδικασία οι 3 πρώτοι κάθε γκρουπ θα παίξουν ισάριθμα ματς εντός έδρας.

Συνολικά εικοσιεπτά (27) αγώνες θα δώσει κάθε ομάδα της “Super League 2” για το πρωτάθλημα της σεζόν 2020-2021(!)

Κι αυτό διότι οι δώδεκα (12) Π.Α.Ε. αποφάσισαν, “ομόφωνα”, να αλλάξουν (τροποποιήσουν) την προκήρυξη του πρωταθλήματος και από “διπλούς” αγώνες (εντός έδρας – εκτός έδρας), στην Β’ φάση, τόσο στα “play offs” (θέσεις 1-6), όσο και στα “play out” (θέσεις 7-12), να γίνουν “μονοί” αγώνες.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα, Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης (μέσω τηλεδιάσκεψης) του διοικητικού συμβουλίου της “Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 – Β’ Εθνικής”, της διοργανώτριας αρχής, δηλαδή, των πρωταθλημάτων “Super League 2” και “Football League”.

Έτσι, μετά από τις εικοσιδύο (22) αγωνιστικές της Α’ φάσης (κανονική περίοδος – Α’ και Β’ γύρος) θα ακολουθήσουν άλλες πέντε (5) αγωνιστικές στον Β’ γύρο, στην “έξτρα” διαδικασία.

Κι όλα αυτά διότι “υιοθετήθηκε” ότι “play offs” και “play out” θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 19η Μαΐου του 2021, μετά και από το σχετικό έγγραφο (“οδηγία”) που απέστειλε στην “μικρή λίγκα” η Ε.Π.Ο. (!)

Το άλλο που ξεκαθαρίστηκε, επίσης, είναι ότι δεν άλλαξε, τελικά, ο συσχετισμός ανόδου, παρά την μακρά συζήτηση στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη και έτσι η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα της “Super League 2” θα ανέλθει – προβιβαστεί, απευθείας, στη “Super League” ενώ η 2η θα αγωνιστεί σε αγώνες κατάταξης (διπλό μπαράζ) με τον προτελευταίο του βαθμολογικού πίνακα της “Super League”.

Από εκεί και πέρα, αποφασίσθηκε και ο τρόπος διεξαγωγής των “play offs” και “play out” με τις τρεις (3) πρώτες ομάδες κάθε “γκρουπ” να δώσουν ισάριθμα (3) ματς στην έδρα τους και δύο (2) εκτός και οι τρεις που έπονται τα αντιστρόφως ανάλογα…

Μάλιστα η ακριβής σειρά – τρόπος των play offs – play out είναι ο εξής:

Ο 1ος της κανονικής περιόδου (είτε σε play offs, είτε σε play out) θα υποδεχθεί στο γήπεδο του τον 2ο, 3ο, 4ο και θα παίξει εκτός έδρας τον 5ο και τον 6ο.

Αντίστοιχα: Ο 2ος παίζει εντός με τους 3ο, 4ο, 5ο και εκτός έδρας με τον 1ο και τον 6ο.

Ο 3oς παίζει εντός με 4ο, 5ο, 6ο και εκτός με 1ο και 2ο.

Ο 4ος παίζει εντός με 5ο και 6ο και εκτός με 1ο, 2ο, 3ο.

Ο 5ος παίζει εντός με 1ο και 6ο και εκτός με 2ο, 3ο, 4ο.

Ο 6ος παίζει εντός με 1ο και 2ο και εκτός με 3ο, 4ο και 5ο.

* Για τα play out και τα πέντε έξτρα μονά ματς της αποφυγής του υποβιβασμού 1ος θεωρείται ο 7ος και αντίστοιχα ο 2ος ο 8ος, 3ος ο 9ος, 4ος ο 10ος, 5ος ο 11ος και 6ος ο 12ος της κατάταξης στην κανονική περίοδο.

(Πηγή: a-sports)

SL2: Επίδομα από την ΕΠΟ

Στην σημερινή (Τρίτη, 5/1) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. αποφασίστηκε τα επιπλέον χρήματα της Cosmote TV από τα τηλεοπτικά δικαιώματα για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις του Κυπέλλου μόνο με ομάδες της πρώτης κατηγορίας (σε σχέση με την πρόταση να γινόταν το Κύπελλο Ελλάδας και με τις ομάδες της “Super League 2”) να δοθούν ως ενίσχυση στις Π.Α.Ε. της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας. Το ποσό, δηλαδή, των 150.000 ευρώ. Η ΕΠΟ αποφάσισε να δώσει αυτά τα χρήματα στην SL2 ως ενίσχυση για την αντιμετώπιση των εξόδων ελέω κορωνοϊού, “αποζημίωση”, ουσιαστικά, που έμεινε εκτός θεσμού!

Αυτό ξεκαθαρίστηκε κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της “Super League”, Λεωνίδα Μπουτσικάρη και του αντιπροέδρου της Π.Α.Ε. “Π.Α.Ο.Κ.”, Μάκη Γκαγκάτση όπως και τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Π.Α.Ε. “Α.Ε.Κ.”, Βαγγέλη Ασλανίδη.

Ε.Π.Ο.: Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής (Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021)

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1.Η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2020-21 θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή μόνον των ΠΑΕ της Super League 1 καθώς με σημερινή (5/1) επιστολή της η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 γνωστοποίησε στην ΕΠΟ ότι «αναφορικά με τη συμμετοχή ομάδων της Super League 2 στη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος, τα μέλη θα επανέλθουν εντός δεκαημέρου προκειμένου να εισηγηθούν επί του θέματος λαμβάνοντας υπόψη τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα».

Η απόφαση της Επιτροπής καθιστά πρακτικά αδύνατο τον περαιτέρω προγραμματισμό, αλλά και την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Κατόπιν τούτου η συμμετοχή μόνον των ΠΑΕ της Super League 1 αποτελεί μοναδική δυνατότητα για τη φετινή διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Για τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος θα τηρηθεί το εγκεκριμένο υγειονομικό πρωτόκολλο των αγώνων της Super League 1.

2.Σε συνέχεια της, από 4 Δεκεμβρίου 2020, επιστολής των FIFA και UEFA, που περιλαμβάνει τα σχόλιά τους για συγκεκριμένες διατάξεις του Νόμου 4726/2020, να ζητηθεί, κατόπιν του επακόλουθου σχετικού αιτήματός τους, από τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Ελ.Αυγενάκη, η διοργάνωση κοινής συνάντησης το συντομότερο δυνατό, προκειμένου «να επισημανθούν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο την εναρμόνιση του Νόμου με τις υποχρεώσεις της ΕΠΟ ως ομοσπονδίας μέλους της FIFA και της UEFA».