Στο “κόκκινο” οι Δήμοι Θηβαίων, Τανάγρας και Διρφύων-Μεσσαπιών – Αυστηρό lockdown στο Δήμο Χαλκιδέων

0
107

Νέα μέτρα σε πολλές περιοχές ανακοινώθηκαν στη σημερινή επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

 

Οι Δήμοι Θηβαίων και Τανάγρας  παραμένουν στις κόκκινές περιοχές για ακόμη μια εβδομάδα. Στη λίστα προστέθηκε και ο Δήμος Διρφύων -Μεσσαπίων στην Εύβοια.  Επιπλεον, κλείνουν τα πάντα στο Δήμο Χαλκιδέων, εκτός από σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία μετά και την επιβολή σκληρότερου lock down από αύριο Σάββατο.

Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στις «κόκκινες» περιοχές (Επίπεδο Β΄- Αυξημένου Κινδύνου)

1ο. Δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των πολιτών από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί, με μοναδική εξαίρεση τη μετακίνηση για λόγους υγείας, για λόγους εργασίας και για σύντομη βόλτα κατοικίδιου γύρω από τη μόνιμη κατοικία..

2ο. Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)

3ο. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4ο. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away, Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού. και η λειτουργία των χώρων πολιτισμού. Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν, όπως και σε όλη τη χώρα, με τη μέθοδο του take away και του delivery. Όσον αφορά στο take away, υπενθυμίζεται ότι αυτό δεν αποτελεί αυτοτελή λόγο μετακίνησης.

Τι ισχύει από το πρωί του Σαββάτου στο Δήμο Χαλκιδέων

  1. Αναστολή λιανεμπορίου, λειτουργίας κουρείων, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, ΚΤΕΟ και πρακτορείων ΟΠΑΠ
  2. Παραμένουν ανοικτά σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων και φαρμακεία
  3. Κλείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, θα λειτουργούν με τηλεκπαίδευση. Ανοικτά Δημοτικά και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί σε Θήρα και Μύκονο, καθώς δεν ανιχνεύτηκαν μεταλλάξεις.
  4. Απαγόρευση μετακίνησης από και προς τους συγκεκριμένους Δήμους, εξαίρεση μόνο για λόγους εργασίας
  5. Κλειστά δικαστήρια
  6. Κλειστή χώροι λατρείας – Τέλεση μόνο κηδειών και ατομικής προσευχής
  7. Αναστολή οικοδομικών εργασιών για 15 ημέρες
  8. Απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 και μέχρι τις 05:00. Εξαιρέσεις οι λόγοι υγείας, εργασίας και σύντομη βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία.