Χρήστος Γκουλής: «Έχω κάνει παντού φίλους…»

0
362

«Όπου κι αν έχω αγωνιστεί έχω κάνει φίλους και θεωρώ πως αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε το ποδόσφαιρο…» θα τονίσει ο Χρήστος Γκουλής στη συνέντευξη που μας έδωσε θέλοντας να δείξει την κοινωνική προσφορά του αθλήματος ειδικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ο 31χρονος  ποδοσφαιριστής που έχει φάει με το… κουτάλι τα γήπεδα της Βοιωτίας και όχι μόνο μας μίλησε για το βοιωτικό ποδόσφαιρο, την δικιά του παρουσία στα γήπεδα και τι του έχει αφήσει αλλά και για τον covid.

Για τον covid:

Όσον αφορά τον covid και το ποδόσφαιρο αλλά και τον αθλητισμό γενικά προκάλεσε μεγάλα πλήγματα στους ανθρώπους που ζουν από αλλά και γι’ αυτό. Έχασαν οι ομάδες τον κόσμο τους, τα γήπεδα την φωνή τους και εμείς οι ερασιτέχνες χάσαμε ακόμα και την καθημερινότητα μας, την προπόνηση μας, τους συμπαίκτες μας, την Κυριακή μας, την άλλη μας οικογένεια! Για τον ιό βέβαια πρέπει να πούμε πως πρώτα απ’ ολα προέχει η υγεία μας και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να το έχουμε δεδομένο

Για το βοιωτικό ποδόσφαιρο:

Επειδή είχα την τύχη να αγωνιστώ και στην Φθιώτιδα αλλά και στην Αττική μπορώ να πω, πως το επίπεδο του βοιωτικού πρωταθλήματος είναι αρκετά καλό με πολλές δυνατές ομάδες που αποτελούνται από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές!  Έχουμε βέβαια και την τύχη να έχουμε τον Λεβαδειακό αλλά και τις δύο ομάδες της Γ’ Εθνικής, Ύπατο και Αμβρυσσέα.

Για την δική του παρουσία:

Τώρα για την δική μου πορεία και παρουσία είχα την τύχη να αγωνιστώ σε πολλές καλές ομάδες που αγωνίζονταν στην Δ εθνική, σε ομάδες που είχαν στόχο την άνοδο αλλά και ομάδες που είχαν στόχο την παραμονή! Από όλες τις καταστάσεις κερδίζεις πράγματα αλλά κυρίως όπου έχω αγωνιστεί έχω κάνει φίλους και θεωρώ πως αυτό είναι το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε το ποδόσφαιρο! Γνώρισα ανθρώπους, από παράγοντες και προπονητές μέχρι συμπαίκτες που θα τους εκτιμώ πάντα!

Τελειώνοντας και μια αναφορά στις ακαδημίες:

“Μου έχει λείψει πάρα πολύ η ενασχόλησή μου με τα μικρά παιδιά. Νομίζω ότι γίνεται μια πάρα πολύ καλή δουλειά και όλοι προσπαθούμε γι’ αυτό. Τα παιδιά έχουν όρεξη, υπάρχουν πολλά ταλέντα και μεις πρέπει να τα προσέξουμε και να τα εκπαιδεύσουμε κατάληλα”

 

Το who is who…

Χρήστος Γκουλής γεννήθηκε στη Λιβαδειά στις 18/5/1990. Από μικρός πήρε το… «σαράκι» του ποδοσφαίρου αφού μην ξεχνάμε ότι είναι γιος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Λεβαδειακού Σπύρου Γκουλή.

Αυτή τη στιγμή ανήκει στην Ένωση Άσπρων Σπιτιών Αντίκυρας ενώ έχει ξεκινήσει τα πρώτα του προπονητικά βήματα στην ακαδημία της Boca στη Λιβαδειά.

Έχει αγωνιστεί επίσης σε Ορχομενό (και Δ’ Εθνική), Παναλίαρτο (και Δ’ Εθνική), Παρνασσό Αράχωβας, Αμβρυσσέα Διστόμου, Ένωση Α.Σ.Α., Ελλοπιακό, Δάφνη Λιβανατών, Οπούντιο Μαρτίνου, Βοτανικό στην Αθήνα, Νίκη Λαφυστίου, Άρη Αγίας Τριάδας και στο χωριό του το Σωληνάρι.