Γ’ Εθνική: Οι αντίπαλοι στα… μπαράζ

0
391

Ο Διαγόρας Στεφανοβικείου με την ισοπαλία στην Αταλάντη  αγκάλιασε σφιχτά τον τίτλο στον 4ο Ομιλο της Γ’ Εθνικής.

Ως πρωταθλητής θα κληθεί να παίξει αγώνες μπαράζ με τους πρωταθλητές των άλλων ομίλων. Βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος, οι δέκα πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων θα σχηματίσουν δυο νέους ομίλους των 5 ομάδων ο καθένας, όπου μέσα από ένα μίνι πρωτάθλημα 5 αγωνιστικών θα ανέβουν οι δύο από τον Βορρά και οι δύο από τον Νότο.

Οι αντίπαλοι σε αυτά τα μπαράζ ουσιαστικά θα είναι οι πρωταθλητές από τους άλλους 4 Ομίλους της Βορειας Ελλάδας, δηλαδή από τον 1o, 2ο, τον 3ο, και τον 5ο. Οι πρωταθλητές από όλους αυτους τους ομίλους θα παιξουν ένα μίνι πρωτάθλημα με δυο ματς στην έδρα τους και δυο εκτός έδρας και οι δυο πρώτοι θα ανέβουν.

Από τον 1ο Ομιλο ο Ορφέας Ξάνθης.

Από τον 2ο Ομιλο  ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας.

Από τον 3ο Όμιλο η Αναγέννηση Καρδίτσας

Από τον 4ο όμιλο ο Διαγόρας Στεφανοβικείου

Από τον 5ο Όμιλο  ο Αχέρων Καναλακίου

Στην αντίπερα όχθη τον άλλον όμιλο θα απαρτίσουν οι πρωταθλητές στον 6ο, 7ο, 8ο, 9ο και 10ο όμιλο που είναι:

Από τον 6ο όμιλο ο Πανιώνιος

Από τον 7ο όμιλο η Κηφισιά

Από τον 8ο όμιλο η Θύελλα Ραφήνας

Από τομ 9ο όμιλο η Ζάκυνθος (με αγώνα λιγότερο) ή ο Παναιγιάλειος ή ο Διαγόρας Βραχν.

Από τον 10ο όμιλο ο Ηρόδοτος

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

15.4. «Ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό στη Football League.
Μετά το πέρας της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα διεξαχθεί «ειδικό πρωτάθλημα» για τον προβιβασμό των Ομάδων στη Football League για την περίοδο 2021 – 2022 με τους εξής όρους:
I. θα πάρουν μέρος σε αυτό οι πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου κάθε Ομίλου. Συνολικά θα πάρουν μέρος δέκα (10) Ομάδες.
II. Θα σχηματιστούν δύο (2) Όμιλοι των πέντε (5) Ομάδων, με γεωγραφικά κριτήρια Βορράς και Νότος. Ο ένας όμιλος (Βορράς) θα απαρτίζεται από τα Σωματεία – Πρωταθλητές των 1ου ,2ου ,3ου,4ου και 5ου Ομιλων. Ο άλλος ‘Όμιλος (Νότος) θα απαρτίζεται από τα Σωματεία – Πρωταθλητές των 6ου ,7ου ,8ου,9ου και 10ου Ομιλών.
III. Διαγράφεται η αρχική πρόβλεψη (που όριζε ότι οι αγώνες θα είναι διπλοί (εντός – εκτός έδρας) και δέκα (10) αγωνιστικές και ορίζεται ότι οι ομάδες σε κάθε όμιλο θα δώσουν συνολικά τέσσερις αγώνες, δύο εντός έδρας και δύο εκτός έδρας.
IV. Οι δύο (2) πρώτες Ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε Ομίλου θα προβιβαστούν στη Football League για την περίοδο 2021 – 2022. Συνολικά θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες. Εάν υπάρξουν ισοβαθμίες η επιλογή θας γίνει με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π. Εφόσον με τα κριτήρια αυτά
δεν προκύπτει νικητής τότε μεταξύ των ισοβαθμούντων θα γίνει είτε κλήρωση είτε μονός αγώνας μπαράζ, όπως θα αποφασίσει σχετικά η Ε,Ε. της ΕΠΟ.
V. Οι υπόλοιπες Ομάδες του «ειδικού πρωταθλήματος» θα παραμείνουν στη Γ΄ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2021 – 2022.
VI. Σε κάθε περίπτωση που χρειαστεί να καλυφθεί κενή θέση στην Football League για οποιονδήποτε λόγο, πέραν των τεσσάρων (04) Ομάδων που θα έχουν δικαίωμα προβιβασμού, τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι υπόλοιπες έξι (06) Ομάδες που δεν θα έχουν προβιβασθεί, με την εφαρμογή του άρθρου 20 παρ. 10 του Κ.Α.Π. Εφόσον με τα κριτήρια αυτά δεν προκύπτει νικητής τότε μεταξύ των
ισοβαθμούντων θα γίνει είτε κλήρωση είτε μονός αγώνας μπαράζ, όπως θα αποφασίσει σχετικά η Ε,Ε. της ΕΠΟ, αναλόγως του χρόνου που θα προκύψει το ζήτημα.