Σε επιφυλακή η Βοιωτία για καύσωνα και πυρκαγιές

0
26

Έκτακτη Σύγκλιση  Σ.Ο.Π.Π. πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη    της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά,  για την αντιμετώπιση της κατάστασης συναγερμού, κατηγορία 4, για πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Βοιωτίας . Αφορά λήψη μέτρων βάση των μνημονίων ενεργειών των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η  Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας ο Δήμαρχος Θήβαίων Γιώργος Αναναστασίου, η Δήμαρχος Ορχομενού, Βούλα Καράλη ,ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης, ο Δήμαρχος  Διστόμου –Αράχοβας –Αντίκυρας, Γιάννης Σταθάς, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Τανάγρας Νίκος Πέτρου, ο Υ/ντης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βοιωτίας Ηλίας Μπακούνης, ο Διοικητής της  Π/Υ του Νομού Βοιωτίας Πύραρχος Γιάννης Ζαμάνης και οι Διοικητές της Π/Υ Λιβαδειάς Κων/νος Πούλος, Θήβας Γρηγόρης Τσοκάνης και Οινοφύτων Κων/νος Ρίννης συμετείχαν επίσης ο Δ/ντης Δασών Βοιωτίας Γιάννης Γρίβας , ο Δ/ντης ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς-Θήβας Γιώργος Σιδέρης,

οι Εθελοντικές Οργανώσεις Λιβαδειάς «η Ελληνική Ένωση ’Ερευνας και Διάσωσης» και Σχηματαρίου ΕΔΥΣ, ο Προιστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας Μάριος Κακοσαίος καθώς και η προισταμένη Δ/νσης Τεχνικών Έργων Ισιδώρα Παπαντωνίου. Διαδικτυακά συμμετείχε στη έκτακτη σύσκεψη Σ.Ο.Π.Π ο Διοικητής Περ. Στερεάς Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μπάλσης.

Η Αντιπεριφερειάρχης της Π. Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε ότι:

«Βρισκόμαστε  σε κατάσταση συναγερμού.Είμαστε σε άριστη συνεργασία και διαρκή επικοινωνία με όλους τους  εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες. Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία του περιβάλλοντος .

Καλώ τους πολίτες να σεβαστούν την απαγόρευση κυκλοφορίας , να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Όλος  ο μηχανισμός  και όλοι οι εμπλεκόμενοι  υπάλληλοι είναι σε επιφυλακή .Όλες οι υδροφόρες είναι γεμάτες με νερό. Είμαστε σε ετοιμότητα και επιφυλακή. Είμαστε όλοι στις θέσεις μας».