Παραμένουν τα «σκοτεινά» σημεία στη διαδικασία εκμίσθωσης και λειτουργίας των αναψυκτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους!

0
33

Η βουλευτής Γιώτα Πούλου κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή, την οποία συνυπογράφουν 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, για τους Υπουργούς Πολιτισμού και Αθλητισμού και Τουρισμού, σχετικά με τις καθυστερήσεις, αλλά και τα «σκοτεινά» σημεία, όπως αναφέρει, στη διαδικασία εκμίσθωσης και λειτουργίας 14 αναψυκτηρίων σε αντίστοιχους αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας.

Η κα Πούλου τόνισε

Είναι η δεύτερη φορά που καταθέτω σχετική Ερώτηση, σε συνέχεια προηγούμενης τον Μάρτιο του 2021, για τον διαγωνισμό εκμίσθωσης των αναψυκτηρίων που είχε ξεκινήσει έναν χρόνο πριν, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Από τα στοιχεία που μας κοινοποιήθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΟΔΑΠ στην πρώτη Ερώτηση, διαπιστώσαμε μια σειρά από πιθανές παρατυπίες που χρήζουν διευκρινίσεων.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην έναρξη λειτουργίας των αναψυκτηρίων, παρόλο που οι συμβάσεις έχουν υπογραφεί και οι αρχαιολογικοί χώροι έχουν ανοίξει εδώ και μήνες. Επίσης, πολλά είναι τα θολά σημεία και στις ίδιες τις συμβάσεις, καθώς φαίνεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις το Δημόσιο χάνει έσοδα, με πρόσχημα τις καθυστερήσεις λόγω πανδημίας!

Είναι απαράδεκτο να αμαυρώνεται η διεθνής εικόνα της χώρας κατά την τουριστική περίοδο και εν μέσω αφόρητου καύσωνα, επειδή οι επισκέπτες των αρχαιολογικών χώρων δεν βρίσκουν ανοιχτά και σωστά οργανωμένα αναψυκτήρια! Παράλληλα, πρέπει να εξεταστεί και το κατά πόσο διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον από τις σχετικές συμβάσεις!

Η Ερώτηση είναι διαθέσιμη εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1ZlUPaS3BtLK9YT6nGD2_Cdqxj_brYnWu/view?usp=sharing